Oldal kiválasztása

Szeretem magamat napló

Hálanapló

Boldogságfrekvencia napló

Felér egy több hónapos coaching folyamattal, aminek az értéke több tízezer forint. 

mély, önismereti folyamat. 

az írás segítségével még elmélyültebb is

vezetett napló, szakmailag összállított kérdések, melyek segítségével:

közelebb kerülsz önmagadhoz, felszínre hozol a tudatalattidba lefojtott érzéseket, kioldod a tudatalatti blokkokat, megtalálod magadban a megoldásokat, megismered a vágyaidat és el tudod különíteni, melyik ami szívből jön, megtapasztalod a belső erődet, letisztulnak a céljaid, erősödik az önbizalmad.

Megtalálod a régóta levegőben lógó kérdésekre a válaszokat, magabiztosabb leszel, megtanulod kifejezni az érzéseidet

Feloldasz régi traumákat, oldod a stresszt, ezáltal testileg, lelkileg egészségesebb leszel. energikusabb leszel. 

Köteleződj el!

Dolgozz minden hónapban magadon! Írj, fejlődj, gyógyulj!

Minden hónapban más témával foglalkozunk.

Ha szeretnál igazán gyökeres változást az életedben vagy szeretnél igazán elmélyedni önmagadban, tarts velünk egész évben!

12 hónap-12 önismereti téma

8000 Ft/boldogságnapló

96.000 Ft helyett 72.000 Ft a teljes év

Ezt tudod két részletben fizetni. 36.000 Ft/félév

témák:

 1. Szeretem magamat
 2. hála
 3. Boldogság- rezgésszintemelés
 4. Bőség
 5. önbizalom
 6. célkitűzés
 7. párkapcsolat
 8. szerelem
 9. életfeladat
 10. traumák
 11. megbocsátás
 12. egészség
 13. hitrendszerek átírása
 14. álomnapló

 

Hogyan írj? 

4 héten keresztül minden napra jut egy írásgyakorlat. Ez egy vagy több kérdést jelent.

Minden nap minimum 20 percet írj! Ez a minimum, ha jönnek szépen felszínre a dolgok és belelendültél, természetesen ne hagy dabba 20 percnél! Nyugodtan írj addig, amíg jólesik, amíg van mit.
Az írás segítségével szépen felszínre tudunk hozni, mélyen lefojtott érzéseket, gondolatokat. A kezed önállő életre fog kelni, nem fogsz agyalni, hogy mit is írjál.

Csak kezdd el!

Egyszerűen csak kezdd el! Ha elsőre megakadsz, semmi nem jön, kezdheted azzal is, hogy “nem is tudom, mit írjak most erre… ” A lényeg, hogy kerülj lendületbe! Ezért is kell a minimum 20 perc, mert ennyi idő már elegendő ahhoz, hogy belekerülj az írás-flow-ba. Engedd, hogy felszínre kerüljön, ami a tudatalatidban rejlik!

Csak magadnak írsz!

Ne feledd, ezt a naplót csak magadnak írod! Senki nem fogja rajtad kívül elolvasni, így szabadságod van BÁRMIT leírni. Nem kell senkinek megfelelnek, nem fogsz senkit megbántani vele, nem kell senkinek a kedvében járnod, nem kell kozmetikáznod a gondolataidat, érzéseidet…

Biztonságban vagy, hiszen csak magadnak írsz. Ebben a biztonságos térben ülj le minden nap a naplóddal és engedd, hogy a papíron megjelenjenek a legmélyebb gondolataid, érzéseid, vágyiad, félelmeid…

Ebből kifolyólag se a helyesírással se a választékos megfogalmazással ne törődj! Ez nem szépirodalom, ez önismereti írás.

Ugyankkor a rendszeres írástól ezek a készségeid is fejlődni fognak. Egyre pontosabban, egyre színesebben, egyre választékosabban fogod tudni kifejezni magadat, ami az életedben való boldoguláshoz is nagy segítség lesz, hogy tudatos vagy a  gondolataidra, érzéseidre és ezt meg is tudod fogalmazni.

Visszaolvasni/nem olvasni

A naplódat nyugodtan visszaolvashatod, sőt, javaslom is magadnak a hangos felolvasását is. Amikor a gondolataid, érzéseid írásban megjelennek, “kiteszed” őket magadból és kívülről látsz rá, ezáltal sok olyan összefüggést fogsz meglátni, amit addig, amíg magadban pörgetted, nem láttál meg.

A hangos felolvasásával még egy lépést teszel és azáltal, hogy a hangoddal megformálod a gondolataidat, érzéseidet és ezt füleddel kívülről hallod is, több érzékszerveden keresztül tapasztalod meg a legbelsőbb érzéseidet, ezáltal teljesen más perspektívából fogsz rálátni.

Minden hét végén van egy heti összefoglaló is, aminek a segítségével összegzed, tudatosítod a legfontosabb felismeréseidet az adott héten.

Kézzel vagy géppel írni

Elsősorban a kézzel írást javaslom. Tudom, hogy egyre távolodunk a kézírástól és lassan már alig tudjuk formálni a betűket, mégis az írás hagyományos módján, kézzel írva jobban felszínre kerülnek a mélyen elfojtott dolgok.

Mondom ezt úgy, hogy én is nagy gépelő vagyok és elszoktam a kézírástól, mégis sokszor “beleerőltetem” magam és azt tapasztalom, hogy sokkal intimebb, sokkal közelebb kerülök így önmagamhoz, sokkal gördülékenyebben jönnek felszínre a tudatalatti érzések, gondolatok.

De van, hogy maradok a gépnél, mert az esik jól. Votlak erre irányuló kísérletek és azok alapján mindegy, hogy géppel vagy kézzel írsz. Így ha neked a géppel írás kényelmesebb, tedd azt! Az is jó. Mégis az én személyes tapasztalatom az, hogy a kézírás még erőteljesebb, így mindenképpen adj egy esélyt neki!

A kézírásnak van egy olyan előnye is, hogy ahogy visszanézed az írásodat, látni fogod a fejlődést. Látni fogod, ahogy változik a kézírásod is. Rendezettebb, nyugodtabb lesz, szebben formálod a betűket, ahogy oldódik ki belőled a stressz, ahogy kerülnek a helyére a gondolataid, érzéseid, ahogy egyre közelebb kerülsz önmagadhoz. 

Hol és mikor írj?

Találj egy nyugodt fél órát a napodban, amit a naplóddal töltesz! Teremtsd meg a bensőséges atmoszférát hozzá! Ne csapd össze, legyen ez egy kis szeánsz a napodban! Jó, ha minden nap ugyanabban az időben írsz, hogy ezzel is szokássá váljon az írás. A legjobb az ébredés utáni vagy az elalvás előtti időszak. Amikor még csendes az elméd vagy amikor már elcsendesedőben van. Ha korán kelő típus vagy, írj reggel, amikor még a család alszik. Ha meg inkább a baglyok táborát erősíted, akkor időzítsd estére az írás-szeánszodat!

Az is nagyon fontos, hogy milyen környezetben írsz. Találd meg azt a helyet, ahol magadban tudsz lenni, ahol biztonságban érzed magad, ahol ki tudod zárni a külső ingereket és csak az írás és az íráson keresztül csak a te belső világod létezik. Az első napokban kísérletezhetsz, hogy melyik lesz ez a hely. Figyeld meg, hol mennyire tudsz kikapcsolni, hol mennyire jön az ihlet. Aztán amelyik a legjobb, amellett dönts!

 

 

Az írás út önmagadhoz

Az írás az egyik legegyszerűbb módszer önmagunk megismeréséhez. Számtalan jótékony hatása van. 

 • immunrendszer erősítés
 • stresszoldás
 • traumák feldolgozása
 • tudatalatti blokkok oldása
 • szenvedélyek elengedése
 • alvásproblémák
 • vérnyomáscsökkentés

 

pszichológiai hatások:

Közvetlen az írás után érezhetsz lehangoltságot, szomorúságot, előfordulhat, hogy sírva is fakadsz. Ez teljesen normális. Így oldódnak az elfojtott érzések, fájdalmak, blokkok, stressz. Ez csak rövidtávú, néhány órán belül általában elmúlik és utána egy sokkal felszabadultabb, békésebb állapotban találod magad, mint az írás előtt. 

Hosszú távú pozitív hatásai az írásnak: 

 • boldogabbnak érzed magad
 • szorongás tünetei enyhülnek/elmúlnak, felszabadultságot érzel
 • javítja a kommunikációs készségedet, az érzelmeid kifejezésének készségét
 • ezáltal javítja a kapcsolataid minőségét
 • önbizalmat, magabiztosságot ad
 • harag, düh csillapítására tökéletes eszköz
 • javítja a munkahatékonyságot
 • céltudatosabb leszel